

Overvejer du at åbne dit eget bageri, eller har du allerede gjort det, men er i tvivl om, hvilket bageriudstyr, du skal vælge? Det kan også være, du er en erfaren bager, som overvejer at investere i nyt udstyr. Uanset hvad, så læs blot videre. I det følgende vil vi nemlig komme ind på, hvad det vigtigste bageriudstyr er.
Vælg den rigtige ovn
Når det kommer til bageriudstyr, kommer vi naturligvis ikke udenom ovnen, som formentlig er dét vigtigste udstyr, man har som bager. En god ovn er med andre ord helt essentiel. Men hvilken ovn skal du så vælge? Det afhænger kort sagt helt af, hvad du primært skal bage. Der findes nemlig mange forskellige slags ovne, som har hver deres styrker og svagheder. Der findes både mikroovne, pizzaovne, dampovne, industriovne og meget, meget mere. Nogle ovne er gode til kager, andre til brød og så er der dem, der kan lidt af det hele.
Du bør også overveje størrelsen på din ovn. En stor ovn er som udgangspunkt at foretrække, hvis du en dag skal bage brød eller kager i store mængder. Driver du dog bare en lille café, kan du formentlig nøjes med mindre. Det afhænger helt af dit behov.
En god røremaskine er vigtig
De fleste bagerier har brug for en god røremaskine. Det gælder uanset om der skal laves en masse kagemasse, eller om der skal laves dej til boller eller brød. Størrelsen og typen af den røremaskine, du skal vælge, afhænger af, hvor store mængder dej, du skal lave. Du kan få røremaskiner der kan indeholde alt fra 5 liter og helt op til 188 liter.
Du kan også få specielle røremaskine, som er særligt udviklet til fremstilling af donuts eller berlinere. Når det kommer til udstyr til bageri, er det derfor vigtigt, at du nøje overvejer hvad og hvor meget du skal bage, inden du køber udstyr.